08.2019

Wiedza ekspercka w zakresie działalności NGO – odpowiedzialność zarządu i komisji rewizyjnej - Kraków

Organizacje pozarządowe – stowarzyszenia i fundacje – są najczęściej zarządzane przez kilkuosobowy organ zarządu, wybierany odpowiednio przez walne zgromadzenie członków czy też fundatorów / radę fundacji. Obowiązek posiadania organu zarządzającego wynika wprost z Prawa o stowarzyszeniach (art.11 pkt 3) czy ustawy o fundacjach (art.10). Odpowiedzialność członków zarządu wynika z aktów prawnych, m.in. z ustawy o rachunkowości, kodeksu karno-skarbowego, ordynacji podatkowej czy kodeksu cywilnego, ale też ze statutu organizacji.

O odpowiedzialności członków zarządu i komisji rewizyjnej dowiecie się Państwo podczas szkolenia w Krakowie 11.09. w godz.: 9:30-16:45.

Zapraszamy.

Zapraszamy na szkolenie z zakresu kompetencji miękkich pt.: NGO jako lider społeczny. Wystąpienia publiczne i komunikacja, które odbędzie się w Chrzanowie, w dwóch blokach tj.: dnia 25.09.2019 oraz 1.10.2019 w godz.: 16:00-19:15.

O obowiązkach wynikających z przepisów prawnych i rekomendowanych przez ekspertów standardach dotyczących obowiązkowych dokumentów w organizacjach pozarządowych dowiecie się Państwo na szkoleniu pt.: Redagowanie dokumentów w NGO. Szkolenie odbędzie się 23 września w Krakowie.

Zapraszamy.