08.2019

Wiedza ekspercka w zakresie działalności NGO – odpowiedzialność zarządu i komisji rewizyjnej - Kraków

Organizacje pozarządowe – stowarzyszenia i fundacje – są najczęściej zarządzane przez kilkuosobowy organ zarządu, wybierany odpowiednio przez walne zgromadzenie członków czy też fundatorów / radę fundacji. Obowiązek posiadania organu zarządzającego wynika wprost z Prawa o stowarzyszeniach (art.11 pkt 3) czy ustawy o fundacjach (art.10). Odpowiedzialność członków zarządu wynika z aktów prawnych, m.in. z ustawy o rachunkowości, kodeksu karno-skarbowego, ordynacji podatkowej czy kodeksu cywilnego, ale też ze statutu organizacji.

O odpowiedzialności członków zarządu i komisji rewizyjnej dowiecie się Państwo podczas szkolenia w Krakowie 11.09. w godz.: 9:30-16:45.

Zapraszamy.

Spotkajmy się na szkoleniu już 27 lipca br.

Zapraszamy na szkolenie Partycypuj i promuj! Jak stworzyć i wdrożyć plan komunikacji i upowszechniania procesu partycypacji przed, w trakcie i po jego zakończeniu?

Kolping planuje organizację szkolenia mającego na celu przećwiczenie przez uczestników podstawowych zasad komunikowania się z odbiorcami, a także informowania interesariuszy i beneficjentów o rezultatach zrealizowanych projektów.

Dbając o profesjonalizację działań małopolskich NGO planujemy szkolenie: Narzędzia IT pomocne w partycypacji NGO.

Szkolenie odbędzie się on-line w terminie 29-30.07.2020 w godz.: 16:30-19:30.

Już na początku lipca zapraszamy na szkolenie pt.: Narzędzia IT pomocne w partycypacji NGO. Szkolenie odbędzie się on-line w terminie 2-3.07.2020 w godz.: 9:30-12:30