07.2019

Sztuka prowadzenia spotkań. Autorytet, wizerunek i skuteczność lidera - 24.07.2019

Przedstawicieli małopolskich organizacji pozarządowych zapraszamy na bezpłatne szkolenie "Sztuka prowadzenia spotkań. Autorytet, wizerunek i skuteczność lidera".

Uczestnicy nauczą się prowadzić różnorodne spotkania tak, by osiągać zamierzone cele oraz wywierać pozytywny, szeroki wpływ społeczny. Dzięki ćwiczeniom dowiedzą się jak budować autorytet i efektywnie komunikować, tak, by świadomie kształtować swój wizerunek oraz trwale wzmacniać siebie i współpracowników.

Termin: 24 lipca 2019 r.; godz. 11.00-14.15

Miejsce: ul. Żułowska 51, Kraków

Celem zajęć jest rozwinięcie i wzmocnienie postaw oraz ról przywódczych uczestników. Szczególny nacisk położony zostanie na nabycie umiejętności prowadzenia efektywnego dialogu  podczas różnego rodzaju spotkań w wąskim i szerszym gronie zawodowym.

PROGRAM WARSZTATU

• Jak z sukcesem przeprowadzić spotkanie? Cele, metody i strategie.
  • Umiejętności i zadania lidera w NGO.
  • Budowanie autorytetu i efektywna komunikacja.
  • Jak powstaje wizerunek lidera?
  • Postawy przywódcze – seria ćwiczeń wzmacniających organizacje.
  • Wystąpienia jako jedna z metod konsultacji publicznych.

Czy wiecie Państwo, w jaki sposób prawidłowo sporządzić lub zmienić statut, a także regulaminy i inne ważne dokumenty wewnętrzne swojej organizacji? Wypełnianie  urzędowych formularzy do KRS nadal sprawia problemy?

Szkolenie: „Redagowanie dokumentów w NGO” jest bezpłatne i skierowane do członków, pracowników i wolontariuszy małopolskich NGO.

Miejsce: Sucha Beskidzka

Termin: 7.12.2019 (sobota) w godz.: 9:30-16:45.

Zgłoszenia przyjmowane będą do 2 grudnia br. (poniedziałek) do godz. 12:00

Zapraszamy przedstawicieli małopolskich NGO na konsultacje pt. „Ochrona danych osobowych w NGO a przepisy RODO” do Chrzanowa, w dniu 28.11.2019. Podczas konsultacji będzie można uzyskać informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych w NGO zgodnie z Rozporządzeniem RODO oraz wynikającymi z niego obowiązkami NGO w związku z przetwarzaniem danych osobowych.

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie nt. dostępu NGO do informacji publicznej.  Dlaczego taka wiedza jest przydatna organizacjom pozarządowym? Co najmniej z dwóch przyczyn. Po pierwsze, uzyskiwanie informacji publicznej umożliwia monitorowanie pracy organów władzy i administracji. Po drugie, w niektórych przypadkach, to sama organizacja jest zobowiązana udostępnić pewne informacje każdemu, kto o to zawnioskuje (np. w ramach prowadzonych zadań zleconych).