07.2019

Sztuka prowadzenia spotkań. Autorytet, wizerunek i skuteczność lidera - 24.07.2019

Przedstawicieli małopolskich organizacji pozarządowych zapraszamy na bezpłatne szkolenie "Sztuka prowadzenia spotkań. Autorytet, wizerunek i skuteczność lidera".

Uczestnicy nauczą się prowadzić różnorodne spotkania tak, by osiągać zamierzone cele oraz wywierać pozytywny, szeroki wpływ społeczny. Dzięki ćwiczeniom dowiedzą się jak budować autorytet i efektywnie komunikować, tak, by świadomie kształtować swój wizerunek oraz trwale wzmacniać siebie i współpracowników.

Termin: 24 lipca 2019 r.; godz. 11.00-14.15

Miejsce: ul. Żułowska 51, Kraków

Celem zajęć jest rozwinięcie i wzmocnienie postaw oraz ról przywódczych uczestników. Szczególny nacisk położony zostanie na nabycie umiejętności prowadzenia efektywnego dialogu  podczas różnego rodzaju spotkań w wąskim i szerszym gronie zawodowym.

PROGRAM WARSZTATU

• Jak z sukcesem przeprowadzić spotkanie? Cele, metody i strategie.
  • Umiejętności i zadania lidera w NGO.
  • Budowanie autorytetu i efektywna komunikacja.
  • Jak powstaje wizerunek lidera?
  • Postawy przywódcze – seria ćwiczeń wzmacniających organizacje.
  • Wystąpienia jako jedna z metod konsultacji publicznych.

Praca w NGO wiąże się z odpowiedzialnością prawną zarówno przed członkami swojej organizacji, jak i przed grantodawcą czy urzędem skarbowym. Sama odpowiedzialność wynika również z obowiązków wynikających z prawa pracy i prowadzenia rachunkowości.

O rodzajach odpowiedzialności członków zarządu i komisji rewizyjnej dowiecie się Państwo podczas seminarium w Chrzanowie 28.08. w godz.: 16:00-19:15.
Zapraszamy.

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce oraz Stowarzyszenie Rozwoju Karier Doktorantów i Doktorów Poldoc zapraszają na konferencję - Akademię Partycypacji Publicznej, która odbędzie się 20-22.08.2019 r. w samej stolicy polskich Tatr – Zakopanem (hotel Rezydencja Korona Tatr****).

Termin: 24 lipca 2019 r.; godz. 11.00-14.15

Miejsce: ul. Żułowska 51, Kraków