11.2019

Redagowanie dokumentów w NGO, 7.12.2.019, Sucha Beskidzka

Czy wiecie Państwo, w jaki sposób prawidłowo sporządzić lub zmienić statut, a także regulaminy i inne ważne dokumenty wewnętrzne swojej organizacji? Wypełnianie  urzędowych formularzy do KRS nadal sprawia problemy?

Zapraszamy na szkolenie z prawnikiem, który wytłumaczy również to, jak pisać m.in. petycje, skargi i wnioski, aby mieć realny wpływ na stanowienie prawa. Poznacie Państwo również zasady dostępu NGO do informacji publicznej oraz sytuacje, w których organizacja ma obowiązek stosować przepisy Kodeksu postępowania administracyjnego.

Bezpłatne szkolenie: „Redagowanie dokumentów w NGO” jest bezpłatne i skierowane do członków, pracowników i wolontariuszy małopolskich NGO.

Miejsce: Sucha Beskidzka

Termin: 7.12.2019 (sobota) w godz.: 9:30-16:45.

Zgłoszenia przyjmowane będą do 2 grudnia br. (poniedziałek) do godz. 12:00

Zgłsozenie - pobierz

Związek Centralny dokonał wyboru oferenta na realizację szkolenia w Tarnowie. Pragniemy poinformować, iż szkolenie „Regulacje w zakresie finansów i rachunkowości w NGO” odbędzie się 31 stycznia br., przy ul. Kochanowskiego 32, w Tarnowie (w siedzibie Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Tarnowie).

Tym razem zapraszamy do Tarnowa, gdzie odbędzie się 31 stycznia br. bezpłatne szkolenie nt. „Regulacje w zakresie finansów i rachunkowości w NGO”.

Szkolenie jest skierowane do przedstawicieli małopolskich ngo (członkowie, pracownicy, wolontariusze).

Zajęcia odbywać się będą w formule warsztatowej z rozbudowaną częścią merytoryczną. Spotkanie obejmie w czasie 8 godzin prezentację treści, pozostałą część stanowić będą ćwiczenia prowadzone w grupach lub indywidualnie.

Znamy już miejsce szkolenia 25 stycznia br. z zakresu prawa pracy. Szkolenie odbędzie się w Hotelu Krakus***, Nowohucka 35, 30-728 Kraków