10.2019

Redagowanie dokumentów w NGO, 16.11.2019 Nowy Sącz

Organizacja dokumentów może jest mało ekscytującym zadaniem, ale niezbędnym. Organizacja pozarządowa ma i przechowuje dokumentację działalności swoich organów (zarządu, komisji rewizyjnej, walnego zebrania członków - w stowarzyszeniu, rady fundacji), które są potwierdzeniem ich działania (zwłaszcza podejmowane uchwały).

O obowiązkach wynikających z przepisów prawnych i rekomendowanych przez ekspertów standardach dotyczących obowiązkowych dokumentów w organizacjach pozarządowych dowiecie się Państwo na szkoleniu pt.: Redagowanie dokumentów w NGO. Szkolenie odbędzie się 16 listopada (sobota) w Nowym Sączu.

Już na początku lipca zapraszamy na szkolenie pt.: Narzędzia IT pomocne w partycypacji NGO. Szkolenie odbędzie się on-line w terminie 2-3.07.2020 w godz.: 9:30-12:30

Nadal dużo korzystamy z narzędzi on-line. Planujemy kolejne szkolenie - tym razem IT w codziennej pracy i w konsultacjach publicznych.

Tak, facebook i narzędzia google mogą nam w tym pomóc.

KOLPING zaprasza na bezpłatne szkolenie on-line z zakresu wiedzy projektowej pt.: Projekty jako narzędzia partycypacji publicznej.

Podczas szkolenia zostaną przekazane informacje nt. pisania projektów w organizacji pozarządowej. Szkolenie przekazuje wiedzę i umiejętności dotyczące pisania wniosków o dotacje.