06.2019

Praktyczne aspekty bezpieczeństwa w korzystaniu z narzędzi IT – regulacje prawne dla NGO, 25.06.2019, Kraków

Zapraszamy do wzięcia udziału w bezpłatnym szkoleniu „Praktyczne aspekty bezpieczeństwa w korzystaniu z narzędzi IT – regulacje prawne dla NGO”. Szkolenie ma charakter praktyczny (praca przy komputerach).

Codzienna praca w organizacji pozarządowej powoduje, że niemal codziennie jesteśmy w kontakcie z danymi poufnymi, wrażliwymi, w tym danymi osobowymi, które po wejściu RODO podlegają szczególnej ochronie. Szkolenie ma na celu wykształcenie praktycznych umiejętności w zakresie zabezpieczania dostępu do dokumentów tworzonych w aplikacjach biurowych (m.in. w pakiecie Ms Office), ale także dokumentów spakowanych oraz utworzonych jako pdf. Uczestnicy dowiedzą się m.in.:

• w jaki sposób chronić dokumenty przed otwarciem lub edycją przez niepowołane osoby.
  • jak bezpieczne wysyłać dokumenty i treści pocztą elektroniczną,
  • jak skutecznie szyfrować dokumenty i zabezpieczać pliki PDF,
  • jak zabezpieczyć komputer i urządzenia mobilne przed nieautoryzowanym użyciem.

Szkolenie zaplanowano na 25 czerwca br. w Krakowie, w godz.: 09.30-16.45.

Termin zgłoszeń upływa 18.06 br. o g. 12.00

Szkolenie jest przeznaczone dla członków, pracowników i wolontariuszy małopolskich NGO.

Już na początku lipca zapraszamy na szkolenie pt.: Narzędzia IT pomocne w partycypacji NGO. Szkolenie odbędzie się on-line w terminie 2-3.07.2020 w godz.: 9:30-12:30

Nadal dużo korzystamy z narzędzi on-line. Planujemy kolejne szkolenie - tym razem IT w codziennej pracy i w konsultacjach publicznych.

Tak, facebook i narzędzia google mogą nam w tym pomóc.

KOLPING zaprasza na bezpłatne szkolenie on-line z zakresu wiedzy projektowej pt.: Projekty jako narzędzia partycypacji publicznej.

Podczas szkolenia zostaną przekazane informacje nt. pisania projektów w organizacji pozarządowej. Szkolenie przekazuje wiedzę i umiejętności dotyczące pisania wniosków o dotacje.