06.2019

Praktyczne aspekty bezpieczeństwa w korzystaniu z narzędzi IT – regulacje prawne dla NGO, 25.06.2019, Kraków

Zapraszamy do wzięcia udziału w bezpłatnym szkoleniu „Praktyczne aspekty bezpieczeństwa w korzystaniu z narzędzi IT – regulacje prawne dla NGO”. Szkolenie ma charakter praktyczny (praca przy komputerach).

Codzienna praca w organizacji pozarządowej powoduje, że niemal codziennie jesteśmy w kontakcie z danymi poufnymi, wrażliwymi, w tym danymi osobowymi, które po wejściu RODO podlegają szczególnej ochronie. Szkolenie ma na celu wykształcenie praktycznych umiejętności w zakresie zabezpieczania dostępu do dokumentów tworzonych w aplikacjach biurowych (m.in. w pakiecie Ms Office), ale także dokumentów spakowanych oraz utworzonych jako pdf. Uczestnicy dowiedzą się m.in.:

• w jaki sposób chronić dokumenty przed otwarciem lub edycją przez niepowołane osoby.
  • jak bezpieczne wysyłać dokumenty i treści pocztą elektroniczną,
  • jak skutecznie szyfrować dokumenty i zabezpieczać pliki PDF,
  • jak zabezpieczyć komputer i urządzenia mobilne przed nieautoryzowanym użyciem.

Szkolenie zaplanowano na 25 czerwca br. w Krakowie, w godz.: 09.30-16.45.

Termin zgłoszeń upływa 18.06 br. o g. 12.00

Szkolenie jest przeznaczone dla członków, pracowników i wolontariuszy małopolskich NGO.

Zapraszamy na szkolenie PR w organizacji  – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami, które odbędzie się w Krakowie, 29.09.2020 w godz.: 9:30-16:45.

Zapraszamy na szkolenie PR w organizacji  – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami, które odbędzie się w Chrzanowie, w dwóch częściach (28.09 (poniedziałek, I zjazd) g..: 16:00-19:15 - 30.09.2020 r. (środa, II zjazd) g.: 16:00-19:15).

Czas - pojęcie względne... Zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu mającym na celu poznanie skutecznych metod wykorzystania dostępnego czasu oraz stopniowego zwiększania efektywności osobistej zarówno na polu prywatnym, jak i w sferze publicznej.

Szkolenie pt.: Efektywność osobista – jak zakończyć wyścig i zastąpić go równowagą, odbędzie się 24 września 2020, w godz.: 9:30-16:45 (forma stacjonarna).