12.2020

Podręcznik partycypacyjny

Podręcznik partycypacyjny powstały w ramach projektu "Skuteczna Partycypacja Publiczna NGO" jest już gotowy. Znajdziecie w nim:

• autorski panel kompetencyjny opracowany przez dwie ekspertki dotyczący kształtowania i rozwijania kompetencji eksperckich,
  • publikacja zawiera pakiet informacji oraz zeszyt ćwiczeń - można z nich korzystać indywidualnie lub zespołowo, by przeprowadzić diagnozę lub rozwijać już posiadane umiejętności,
  • w opracowanych rozdziałach przybliżony został sposób myślenia i pracy ekspertów, opisany przebieg partycypacji publicznej, poddany analizie udział ekspertów różnych dziedzin w procesie stanowienia prawa,

I teraz najważniejsze: dla wszystkich uczestników projektu SPP NGO przewidziano bezpłatne egzemplarze. Jeśli nie uczestniczyliście... to odezwijcie się - ngo@kolping.pl

Podręcznik partycypacyjny powstały w ramach projektu "Skuteczna Partycypacja Publiczna NGO" jest już gotowy. Obecnie rozsyłamy podręcznik do organizacji uczestniczących w projekcie. Jeśli chcesz zastanowić się nad własnymi działaniami eksperckimi lub rozwijać już posiadane kompetencje, ta lektura jest dla Ciebie!

Ostatnie szkolenie w tym roku - o relacjach, efektywnej komunikacji i aktywności w dobie pandemii.

Szkolenie pt.: Nawiązywanie kontaktu i budowanie relacji w NGO (w czasie pandemii) odbędzie się 7- 8.12.2020 w godz. 9.30-12.30.

Podczas szkolenia uczestnicy przygotują się do zorganizowania efektywnej komunikacji towarzyszącej działaniom projektowym w dobie pandemii. Szczególna uwaga będzie poświęcona nawiązywaniu i utrzymywaniu kontaktu z beneficjentami działań pomimo ograniczeń związanych z izolacją lub kwarantanną.

Szkolenie pt.: Nawiązywanie kontaktu i budowanie relacji w NGO (w czasie pandemii) odbędzie się 27.11-28.11 w godz. 9.30-12.30.