09.2019

NGO jako lider społeczny. Wystąpienia publiczne i komunikacja - Chrzanów

Zapraszamy na szkolenie z zakresu kompetencji miękkich pt.: NGO jako lider społeczny. Wystąpienia publiczne i komunikacja, które odbędzie się w Chrzanowie, w dwóch blokach tj.: dnia 25.09.2019 oraz 1.10.2019 w godz.: 16:00-19:15

Celem zajęć jest wzmocnienie komunikacji, zidentyfikowanie i rozwinięcie cech przywódczych uczestników, a także wzmocnienie umiejętności dobrej autoprezentacji i profesjonalnych wystąpień publicznych zarówno w gronie kameralnym, jak i przed większym gremium. Zajęcia obejmą szereg zagadnień dotyczących efektywnej komunikacji i budowania postaw opartych na wzajemnym szacunku oraz otwartości na drugiego człowieka, a także na budowaniu społeczeństwa aktywnych i zaangażowanych obywateli.

Po ukończeniu szkolenia uczestnik:

pozna i zidentyfikuje postawy przywódcze, zarówno u siebie, jak i w swojej organizacji.

- pozna i przećwiczy zestaw technik ułatwiających występowanie przed publicznością,

- wzmocni swoje zdolności prawidłowego komunikowania się oraz opanowywania stresu podczas wystąpień.

Informacja: pobierz

Zgłoszenie: pobierz

Zapraszamy przedstawicieli małopolskich NGO na konsultacje pt. „Ochrona danych osobowych w NGO a przepisy RODO” do Chrzanowa, w dniu 28.11.2019. Podczas konsultacji będzie można uzyskać informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych w NGO zgodnie z Rozporządzeniem RODO oraz wynikającymi z niego obowiązkami NGO w związku z przetwarzaniem danych osobowych.

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie nt. dostępu NGO do informacji publicznej.  Dlaczego taka wiedza jest przydatna organizacjom pozarządowym? Co najmniej z dwóch przyczyn. Po pierwsze, uzyskiwanie informacji publicznej umożliwia monitorowanie pracy organów władzy i administracji. Po drugie, w niektórych przypadkach, to sama organizacja jest zobowiązana udostępnić pewne informacje każdemu, kto o to zawnioskuje (np. w ramach prowadzonych zadań zleconych).

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie „Prawo regulujące działalność organizacji pozarządowych”, które odbędzie się w Wieliczce, 4 grudnia br. Szkolenie jest skierowane do przedstawicieli małopolskich ngo (członkowie, pracownicy, wolontariusze).