09.2019

NGO jako lider społeczny. Wystąpienia publiczne i komunikacja - Chrzanów

Zapraszamy na szkolenie z zakresu kompetencji miękkich pt.: NGO jako lider społeczny. Wystąpienia publiczne i komunikacja, które odbędzie się w Chrzanowie, w dwóch blokach tj.: dnia 25.09.2019 oraz 1.10.2019 w godz.: 16:00-19:15

Celem zajęć jest wzmocnienie komunikacji, zidentyfikowanie i rozwinięcie cech przywódczych uczestników, a także wzmocnienie umiejętności dobrej autoprezentacji i profesjonalnych wystąpień publicznych zarówno w gronie kameralnym, jak i przed większym gremium. Zajęcia obejmą szereg zagadnień dotyczących efektywnej komunikacji i budowania postaw opartych na wzajemnym szacunku oraz otwartości na drugiego człowieka, a także na budowaniu społeczeństwa aktywnych i zaangażowanych obywateli.

Po ukończeniu szkolenia uczestnik:

pozna i zidentyfikuje postawy przywódcze, zarówno u siebie, jak i w swojej organizacji.

- pozna i przećwiczy zestaw technik ułatwiających występowanie przed publicznością,

- wzmocni swoje zdolności prawidłowego komunikowania się oraz opanowywania stresu podczas wystąpień.

Informacja: pobierz

Zgłoszenie: pobierz

Już na początku lipca zapraszamy na szkolenie pt.: Narzędzia IT pomocne w partycypacji NGO. Szkolenie odbędzie się on-line w terminie 2-3.07.2020 w godz.: 9:30-12:30

Nadal dużo korzystamy z narzędzi on-line. Planujemy kolejne szkolenie - tym razem IT w codziennej pracy i w konsultacjach publicznych.

Tak, facebook i narzędzia google mogą nam w tym pomóc.

KOLPING zaprasza na bezpłatne szkolenie on-line z zakresu wiedzy projektowej pt.: Projekty jako narzędzia partycypacji publicznej.

Podczas szkolenia zostaną przekazane informacje nt. pisania projektów w organizacji pozarządowej. Szkolenie przekazuje wiedzę i umiejętności dotyczące pisania wniosków o dotacje.