11.2020

Nawiązywanie kontaktu i budowanie relacji w NGO (w czasie pandemii) - szkolenie online

Podczas szkolenia uczestnicy przygotują się do zorganizowania efektywnej komunikacji towarzyszącej działaniom projektowym w dobie pandemii. Szczególna uwaga będzie poświęcona nawiązywaniu i utrzymywaniu kontaktu z beneficjentami działań pomimo ograniczeń związanych z izolacją lub kwarantanną.

Szkolenie pt.: Nawiązywanie kontaktu i budowanie relacji w NGO (w czasie pandemii) odbędzie się 27.11-28.11 w godz. 9.30-12.30.

Zagadnienia merytoryczne:

1. Kontakty z beneficjentami w czasie pandemii – jak je planować i nawiązywać?
  2. Czym różnią się działania komunikacji i upowszechniania rezultatów projektu?
  3. W jaki sposób planować działania komunikacji i upowszechniania – metody, techniki, użyteczne narzędzia.
  4. Działania PR i MR dostosowane do potrzeb różnych rodzajów NGO – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami?
  5. Komunikacja z beneficjentami oparta na wartościach.
  6. Budowanie długotrwałych relacji z interesariuszami i beneficjentami.

Celem zajęć jest opracowanie przez członków organizacji pozarządowej planu i zasad komunikowania się z odbiorcami, informowania interesariuszy i beneficjentów o rezultatach zrealizowanych projektów, a także budowania z nimi długotrwałych relacji.

Podręcznik partycypacyjny powstały w ramach projektu "Skuteczna Partycypacja Publiczna NGO" jest już gotowy. Obecnie rozsyłamy podręcznik do organizacji uczestniczących w projekcie. Jeśli chcesz zastanowić się nad własnymi działaniami eksperckimi lub rozwijać już posiadane kompetencje, ta lektura jest dla Ciebie!

Ostatnie szkolenie w tym roku - o relacjach, efektywnej komunikacji i aktywności w dobie pandemii.

Szkolenie pt.: Nawiązywanie kontaktu i budowanie relacji w NGO (w czasie pandemii) odbędzie się 7- 8.12.2020 w godz. 9.30-12.30.