04.2020

Jak napisać projekt - bezpłatne szkolenie on-line

KOLPING zaprasza na bezpłatne szkolenie on-line z zakresu wiedzy projektowej pt.: Projekty jako narzędzia partycypacji publicznej.

Podczas szkolenia zostaną przekazane informacje nt. pisania projektów w organizacji pozarządowej. Szkolenie przekazuje wiedzę i umiejętności dotyczące pisania wniosków o dotacje.

Szkolenie odbędzie się w dwóch częściach tj. 14.05.2020 w godz.: 9:30-12:30 oraz 15.05.2020 w godz.: 9:30-12:30 poprzez platformę on-line.

Wiele podmiotów traktuje projekt jako kluczowy element, którego powodzenie pomaga w pozyskiwaniu funduszy na działalność organizacji pozarządowych. Stąd też w okresie pracy zdalnej, przy mniejszej możliwości podejmowania działań statutowych, zapraszamy na praktyczny warsztat z zakresu wzmocnienia działalności statutowej poprzez podniesienie kompetencji w zakresie skutecznego aplikowania o środki – projekty i granty.

Cel szkolenia:

Dostarczenie szczegółowej wiedzy dotyczącej skutecznego aplikowania o dofinansowanie, poznanie efektywnych metod i technik opracowywania projektów.

Korzyści dla uczestników:

W wyniku szkolenia uczestnicy nabędą szczegółową wiedzę dotyczącą skutecznego ubiegania się o dofinansowanie.

Szkolenie jest skierowane TYLKO do przedstawicieli małopolskich organizacji.  Szczegóły przedstawione są w zaproszeniu.

Ostatnie szkolenie w tym roku - o relacjach, efektywnej komunikacji i aktywności w dobie pandemii.

Szkolenie pt.: Nawiązywanie kontaktu i budowanie relacji w NGO (w czasie pandemii) odbędzie się 7- 8.12.2020 w godz. 9.30-12.30.

Podczas szkolenia uczestnicy przygotują się do zorganizowania efektywnej komunikacji towarzyszącej działaniom projektowym w dobie pandemii. Szczególna uwaga będzie poświęcona nawiązywaniu i utrzymywaniu kontaktu z beneficjentami działań pomimo ograniczeń związanych z izolacją lub kwarantanną.

Szkolenie pt.: Nawiązywanie kontaktu i budowanie relacji w NGO (w czasie pandemii) odbędzie się 27.11-28.11 w godz. 9.30-12.30.

Uczestnicy poznają skuteczne metody na wykorzystanie dostępnego czasu oraz na stopniowe zwiększanie efektywności osobistej zarówno na polu prywatnym, jak i w sferze publicznej.

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie online pt.: "Efektywność osobista – jak zakończyć wyścig i zastąpić go równowagą?" już 19 i 20 listopada w godz. 15:30-18:30