05.2019

Finansowe i niefinansowe formy wsparcia NGO - prawo samorządu terytorialnego - Niepołomice, 29.05.2019

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce oraz Stowarzyszenie Rozwoju Karier Doktorantów i Doktorów PolDoc zapraszają w ramach działania skierowanego do małopolskich organizacji pozarządowych pt.: „Skuteczna partycypacja publiczna NGO” na szkolenie „Finansowe i niefinansowe formy wsparcia NGO - prawo samorządu terytorialnego”. Dzięki szkoleniu poznacie Państwo wiele praktycznych wskazówek, jak skutecznie współpracować z administracją i jak aplikować o granty oraz zadania zlecone przez urząd.

Szkolenie odbędzie się 29 maja br. w Niepołomicach, w godz.: 9.30-16.45, (dokładny adres zostanie podany w późniejszym terminie).

Udział w szkoleniu jest bezpłatny. Termin zgłoszeń upływa 24.05 br. o g. 12

Zakres tematyczny oraz więcej informacji znajdują się w załączniku.

Zaproszenie: pobierz

Zgłoszenie: pobierz

Zapraszamy przedstawicieli małopolskich NGO na konsultacje pt. „Ochrona danych osobowych w NGO a przepisy RODO” do Chrzanowa, w dniu 28.11.2019. Podczas konsultacji będzie można uzyskać informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych w NGO zgodnie z Rozporządzeniem RODO oraz wynikającymi z niego obowiązkami NGO w związku z przetwarzaniem danych osobowych.

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie nt. dostępu NGO do informacji publicznej.  Dlaczego taka wiedza jest przydatna organizacjom pozarządowym? Co najmniej z dwóch przyczyn. Po pierwsze, uzyskiwanie informacji publicznej umożliwia monitorowanie pracy organów władzy i administracji. Po drugie, w niektórych przypadkach, to sama organizacja jest zobowiązana udostępnić pewne informacje każdemu, kto o to zawnioskuje (np. w ramach prowadzonych zadań zleconych).

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie „Prawo regulujące działalność organizacji pozarządowych”, które odbędzie się w Wieliczce, 4 grudnia br. Szkolenie jest skierowane do przedstawicieli małopolskich ngo (członkowie, pracownicy, wolontariusze).