11.2019

Dostęp NGO do informacji publicznej – 14.12.2019 r., Tarnów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie nt. dostępu NGO do informacji publicznej.  Dlaczego taka wiedza jest przydatna organizacjom pozarządowym? Co najmniej z dwóch przyczyn. Po pierwsze, uzyskiwanie informacji publicznej umożliwia monitorowanie pracy organów władzy i administracji. Po drugie, w niektórych przypadkach, to sama organizacja jest zobowiązana udostępnić pewne informacje każdemu, kto o to zawnioskuje (np. w ramach prowadzonych zadań zleconych).

Podczas szkolenia poznacie Państwo m.in.:

• podmioty uprawnione do uzyskania informacji publicznej;
  • definicję i zakres informacji podlegających udostępnieniu;
  • terminy i warunki do udostępnienia informacji publicznej;
  • przyczyny umożliwiające odmowę udostępnienia informacji publicznej;
  • zasady tajemnicy pracodawcy;
  • inne tajemnice chronione prawem, w tym elementy RODO.

Czas i miejsce 14.12.2019 (sobota), Tarnów (dokładny adres zostanie podany w późniejszym terminie).

Na zgłoszenia czekamy do 6.12.

Szkolenie jest skierowane do przedstawicieli małopolskich ngo (członkowie, pracownicy, wolontariusze).

Zaproszenie: pobierz

Zgłoszenie:  pobierz

Związek Centralny dokonał wyboru oferenta na realizację szkolenia w Tarnowie. Pragniemy poinformować, iż szkolenie „Regulacje w zakresie finansów i rachunkowości w NGO” odbędzie się 31 stycznia br., przy ul. Kochanowskiego 32, w Tarnowie (w siedzibie Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Tarnowie).

Tym razem zapraszamy do Tarnowa, gdzie odbędzie się 31 stycznia br. bezpłatne szkolenie nt. „Regulacje w zakresie finansów i rachunkowości w NGO”.

Zajęcia odbywać się będą w formule warsztatowej z rozbudowaną częścią merytoryczną. Spotkanie obejmie w czasie 8 godzin prezentację treści, pozostałą część stanowić będą ćwiczenia prowadzone w grupach lub indywidualnie.

Znamy już miejsce szkolenia 25 stycznia br. z zakresu prawa pracy. Szkolenie odbędzie się w Hotelu Krakus***, Nowohucka 35, 30-728 Kraków