11.2019

Dostęp NGO do informacji publicznej – 14.12.2019 r., Tarnów

Zapraszamy na bezpłatne szkolenie nt. dostępu NGO do informacji publicznej.  Dlaczego taka wiedza jest przydatna organizacjom pozarządowym? Co najmniej z dwóch przyczyn. Po pierwsze, uzyskiwanie informacji publicznej umożliwia monitorowanie pracy organów władzy i administracji. Po drugie, w niektórych przypadkach, to sama organizacja jest zobowiązana udostępnić pewne informacje każdemu, kto o to zawnioskuje (np. w ramach prowadzonych zadań zleconych).

Podczas szkolenia poznacie Państwo m.in.:

• podmioty uprawnione do uzyskania informacji publicznej;
  • definicję i zakres informacji podlegających udostępnieniu;
  • terminy i warunki do udostępnienia informacji publicznej;
  • przyczyny umożliwiające odmowę udostępnienia informacji publicznej;
  • zasady tajemnicy pracodawcy;
  • inne tajemnice chronione prawem, w tym elementy RODO.

Czas i miejsce 14.12.2019 (sobota), Tarnów (dokładny adres zostanie podany w późniejszym terminie).

Na zgłoszenia czekamy do 6.12.

Szkolenie jest skierowane do przedstawicieli małopolskich ngo (członkowie, pracownicy, wolontariusze).

Zaproszenie: pobierz

Zgłoszenie:  pobierz

Zapraszamy na szkolenie PR w organizacji  – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami, które odbędzie się w Krakowie, 29.09.2020 w godz.: 9:30-16:45.

Zapraszamy na szkolenie PR w organizacji  – jak zaistnieć, być widocznym, jak komunikować się z odbiorcami, które odbędzie się w Chrzanowie, w dwóch częściach (28.09 (poniedziałek, I zjazd) g..: 16:00-19:15 - 30.09.2020 r. (środa, II zjazd) g.: 16:00-19:15).

Czas - pojęcie względne... Zapraszamy do uczestnictwa w szkoleniu mającym na celu poznanie skutecznych metod wykorzystania dostępnego czasu oraz stopniowego zwiększania efektywności osobistej zarówno na polu prywatnym, jak i w sferze publicznej.

Szkolenie pt.: Efektywność osobista – jak zakończyć wyścig i zastąpić go równowagą, odbędzie się 24 września 2020, w godz.: 9:30-16:45 (forma stacjonarna).