07.2019

Akademia Partycypacji Publicznej w Zakopanem

Związek Centralny Dzieła Kolpinga w Polsce oraz Stowarzyszenie Rozwoju Karier Doktorantów i Doktorów Poldoc zapraszają na konferencję - Akademię Partycypacji Publicznej, która odbędzie się 20-22.08.2019 r. w samej stolicy polskich Tatr – Zakopanem (hotel Rezydencja Korona Tatr****).

Kogo zapraszamy?

Przyjmujemy zgłoszenia członków, pracowników i wolontariuszy małopolskich organizacji pozarządowych. Konferencja to zatem bardzo dobra okazja do wymiany doświadczeń z przedstawicielami innych organizacji z całego województwa.

Czym się zajmiemy?

Konferencje z cyklu Akademii Partycypacji Publicznej mają na celu wzmocnienie potencjału organizacji pozarządowych z terenu Małopolski w procesie stanowienia prawa. Dlatego zaplanowaliśmy prelekcje i warsztaty z doświadczonymi ekspertami. Tym razem położyliśmy nacisk na kompetencje miękkie, bez których trudno osiągnąć sukces w życiu zawodowym ale i prywatnym.

Poruszone obszary stanowią sedno każdego procesu, w tym również procesu stanowienia prawa. Tematyka podczas Akademii będzie dotyczyć podstaw aktywnej partycypacji jak autoprezentacji, skutecznej komunikacji czy elementów negocjacji. Oczywiście nie zabraknie pogłębienia tematyki z zakresu samego procesu legislacyjnego oraz zrozumienia istoty partycypacji publicznej.

Dowiecie się Państwo m.in.: na czym polegają konsultacje publiczne oraz w jaki sposób NGO mogą uczestniczyć w procesie stanowienia ustaw i rozporządzeń.

Termin zgłoszeń upływa: 11.08.2019 r.

Informacje i zapisy:

ngo@kolping.pl

tel.: 12 418 77 78 (g. 10-14)

www.partycypacjango.kolping.pl

Udział w konferencji jest nieodpłatny.

Program - pobierz

Praca w NGO wiąże się z odpowiedzialnością prawną zarówno przed członkami swojej organizacji, jak i przed grantodawcą czy urzędem skarbowym. Sama odpowiedzialność wynika również z obowiązków wynikających z prawa pracy i prowadzenia rachunkowości.

O rodzajach odpowiedzialności członków zarządu i komisji rewizyjnej dowiecie się Państwo podczas seminarium w Chrzanowie 28.08. w godz.: 16:00-19:15.
Zapraszamy.

Przedstawicieli małopolskich organizacji pozarządowych zapraszamy na bezpłatne szkolenie "Sztuka prowadzenia spotkań. Autorytet, wizerunek i skuteczność lidera".

Uczestnicy nauczą się prowadzić różnorodne spotkania tak, by osiągać zamierzone cele oraz wywierać pozytywny, szeroki wpływ społeczny. Dzięki ćwiczeniom dowiedzą się jak budować autorytet i efektywnie komunikować, tak, by świadomie kształtować swój wizerunek oraz trwale wzmacniać siebie i współpracowników.

Termin: 24 lipca 2019 r.; godz. 11.00-14.15

Miejsce: ul. Żułowska 51, Kraków